Motion design

wij zetten de kracht van beweging in voor het effectief overbrengen van je (merk)boodschap met  een onvergetelijke kijkervaring.

Motion design is de kunst van het creëren van bewegende beelden en animaties om op een visuele manier verhalen te vertellen. Het bevindt zich op elk niveau: van de kleinste logo animatie in de zoekbalk van je browser, explainers en bewegende infographics tot aan augmented reality toepassingen. 

Beweging, oftewel motion, is een essentieel onderdeel van de huidige digitale wereld. We trekken de aandacht van de doelgroep door creativiteit en technologie samen te brengen. De creatieve vrijheid die motion biedt, gebruiken we voor multidisciplinaire uitingen die aansluiten bij de boodschap, het medium, merk en de doelgroep. We werken hiervoor in multidisciplinaire teams waarin marketeers, video producers, designers en motion designers samenwerken.

Werken met motion design? Dit is waarom!

Motion design brengt jouw merkidentiteit tot leven! Met motion vertel je een aantrekkelijk en duidelijk verhaal, om je doelgroep écht aan je merk te binden.  Check hier de voordelen:

gebruikerservaring verbeteren

Motion valt op. Door op de juiste plekken beweging toe te voegen, krijg je de aandacht waar je ‘m hebben wil. Het strategisch gebruik van bewegingselementen leidt de aandacht naar belangrijke informatie en verbetert de gebruikerservaring, waardoor navigatie eenvoudiger wordt. Dit maakt het ontwerp effectiever en verhoogt de gebruiksvriendelijkheid. Kijk maar eens: rechts wordt door middel van motion duidelijk gemaakt dat je omhoog kunt swipen.

Dat maakt je ontwerp niet alleen effectiever, het verbetert de gebruikerservaring én conversie. Wist je bijvoorbeeld dat motion de klikbaarheid van buttons met 40% verhoogt?

verhoogde engagement

Bewegende content is 40 keer zo shareable als andere typen content. Zeker video’s onder de twee minuten doen het goed en zijn daarom mega effectief. Jij brengt je boodschap over, de doelgroep verspreidt ‘m zelf. Win-win!

Over kijkcijferkanon gesproken: een video op je landingspagina (lees: showreel of brand video die laat zien wat jij te bieden hebt!) zorgt ervoor dat mensen 88% meer tijd besteden op je website.

veelzijdig instrument

Motion design is ongelooflijk veelzijdig. Het kan op elk platform worden gebruikt. Daarnaast is motion toepasbaar op elke denkbare campagne en/of huisstijl. Het voegt visuele impact toe en betrekt het publiek op een memorabele manier.

informatie vereenvoudigen

Motion design vereenvoudigt en presenteert op een boeiende manier complexe processen, statistieken en abstracte ideeën. Volgens onderzoek van Brain Rules stijgt de retentie van informatie van een schamele 10% naar een indrukwekkende 65% wanneer bewegingen worden toegevoegd. Say goodbye tegen saaie stilstaande informatie en hello tegen een publiek dat echt blijft hangen!

Zo gaan we te werk

  1. De boodschap in kaart brengen. Goede storytelling begint bij het definiëren van deze kernboodschap. Staat deze vast? Check! Dan kijken we samen welk medium we inzetten om de doelgroep te bereiken.
  2. Aan de tekentafel. Als het verhaal helder is, schrijven we het script. Zo zetten we vast welke inhoud we nodig hebben. Deze inhoud bepalen we in samenwerking met een copywriter.
  3. Visuele impressie. Afhankelijk van de vorm waarin motion design gebruikt wordt, ontwerpen  we een visuele opzet voor een eerste impressie.
  4. Storyboard. Impressie akkoord? Dan gaan we door met een gedetailleerd storyboard op basis van het script.
  5. Filmdag. Storyboard check? Dan hebben we -als dit nodig is- een draaidag.
  6. Uitwerking. Vervolgens brengen we het storyboard tot leven en werken we animaties uit. Als het nodig is itereren we deze voor volgende versies.

Klaar om je merk in beweging te zetten?

Motion is dus dé manier om in het digitale tijdperk voorop te lopen met een onderscheidende merkidentiteit. Het versterkt je merk door het bieden van visuele impact, emotionele betrokkenheid, verbeterde communicatie en een concurrentievoordeel. Klaar om je merk naar een hoger niveau te tillen met motion design?

Bekijk onze cases

Explainers voor Universiteit Utrecht: wetenschap toegankelijk maken

Yacht: de toekomst van finance in beeld

Over Studio Goldfizh

Studio Goldfizh de productietak van de Utrechtse marketing agency Goldfizh. In de studio nemen we gehele producties op van concept tot opname tot edit. Dit kan gaan om een bedrijfsvideo’s, maar ook om podcasts, livestreams, fotografie en zelfs animatie. Stuur ons een berichtje en één van onze videoproducers vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is en wat het beste past bij jouw organisatie.

Why wait?

3, 2, 1 ennnn actie!

Neem contact met onze producers op en ontdek wat er mogelijk is!